Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην πρώτη Ελληνική Steampunk ανθολογία, «Θεοί του Ατμού: Steampunk οράματα»

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν
στην πρώτη Ελληνική Steampunk ανθολογία, 
«Θεοί του Ατμού: Steampunk οράματα»



Σας αρέσει η επιστημονική φαντασία, η Βικτωριανή εποχή, η εποχή του Αμερικάνικου εμφυλίου, οι μετά αποκαλυπτικοί κόσμοι; 
Ονειρεύεστε τεράστιους στόλους από πλοία να πετούν στους ουρανούς μέσα σε σύννεφα πυρωμένου ατμού, ατμοκίνητα γυαλιστερά ρομπότ να σαρώνουν αχανή πεδία μάχης, τεράστια τρένα να διασχίζουν ατέλειωτες πεδιάδες, θεϊκά κράκεν να ξεπηδάνε από τις αβύσσους, βασίλισσες στολισμένες με γυαλιστερά γρανάζια και μηχανές που κινούνται μόνο με την δύναμη του ατμού;
Αν η φαντασίας σας είναι γεμάτη με όνειρα από τις μηχανές του ατμού, ελάτε να μοιραστείτε μαζί μας την δύναμη και την χάρη των Θεών του Ατμού και τα Steampunk οράματα σας!


Οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ξεκίνησαν την παρουσία τους πριν από εννέα χρόνια, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την προώθηση και προβολή Ελλήνων συγγραφέων που ασχολούνται με την λογοτεχνία, την ποίηση και την λογοτεχνία και ποίηση του φανταστικού. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, καθώς αναγνωρίζουμε την δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο έκδοσης.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει έχοντας εκδώσει πάνω από διακόσιους Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία εννέα χρόνια, στο περιοδικό μας και στα βιβλία μας. Έχουμε αποδείξει ότι ήμασταν πάντοτε κοντά στους συγγραφείς και θα συνεχίσουμε να είμαστε. 
Μέχρι σήμερα, έχουμε εκδώσει μια σειρά από ανθολογίες Ελληνικού φανταστικού διηγήματος, έχοντας σαν βάση τους «Θρύλους του Σύμπαντος» που έφτασαν φέτος στον τρίτο τόμο, και Ελληνικής ποίησης του φανταστικού, και παράλληλα πολλές θεματικές, καθώς ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας και ύπαρξης του εκδοτικού ήταν και είναι η προώθηση της Ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού και των Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού, μέσα από την δημιουργία σταθερών θεσμών στην Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού και την αύξηση της λογοτεχνικής και εκδοτικής παραγωγής. 

Τώρα προχωράμε ακόμα περισσότερο και θα τολμήσουμε να εκδώσουμε την πρώτη Ελληνική Ανθολογία steampunk διηγημάτων με τίτλο «Θεοί του Ατμού: Steampunk οράματα». 
Όλα τα κείμενα για την ανθολογία θα επιλεγούν ανάμεσα από τις συμμετοχές που θα μας σταλούν, έχοντας προτεραιότητα οι νέοι συγγραφείς.




Τι ζητάμε σαν steampunk διήγημα;

Τι είναι το Steampunk, από την Wikipedia:
Steampunk is a sub-genre of science fiction that typically features steam-powered machinery,[1] especially in a setting inspired by industrialised Western civilisation during the 19th century. Steampunk works are often set in an alternative history of the 19th century's British Victorian era orAmerican "Wild West", in a post-apocalyptic future during which steam power has regained mainstream use, or in a fantasy world that similarly employs steam power. Steampunk perhaps most recognisably features anachronistic technologies or retro-futuristic inventions as people in the 19th century might have envisioned them, and is likewise rooted in the era's perspective on fashion, culture, architectural style, and art. Such technology may include fictional machines like those found in the works of H. G. Wells and Jules Verne, or the modern authors Philip Pullman, Scott Westerfeld, Stephen Hunt and China Miéville. Other examples of steampunk contain alternative history-style presentations of such technology as lighter-than-airairships, analog computers, or such digital mechanical computers as Charles Babbage's Analytical Engine.
Steampunk may also incorporate additional elements from the genres of fantasy, horror, historical fiction, alternate history, or other branches ofspeculative fiction, making it often a hybrid genre. The term steampunk's first known appearance was in 1987, though it now retroactively refers to many works of fiction created even as far back as the 1950s or 1960s.

Σύμφωνα και με την παραπάνω ανάλυση του όρου από την Wikipedia τα διηγήματα πρέπει να διαδραματίζονται είτε στην Βικτωριανή εποχή, είτε στην Αμερικάνικη Άγρια Δύση (χρονικά την περίοδο γύρω από τον Αμερικάνικό εμφύλιο) είτε σε έναν μετά αποκαλυπτικό κόσμο, δηλαδή έναν κόσμο που προσπαθεί να ξαναδημιουργηθεί μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο, μια γιγάντια φυσική καταστροφή και διάφορες άλλες αιτίες. 
Ότι διαδραματίζετε στην Βικτωριανή εποχή και στην Αμερικάνικη Άγρια Δύση είναι μια εναλλακτική ιστορία εκείνης της εποχής, όπου υπάρχει υψηλή τεχνολογία, που λειτουργεί όμως αποκλειστικά με ατμό. 
Τα διηγήματα μπορεί να έχουν στοιχεία και fantasy και τρόμου και ιστορικής φαντασίας και εναλλακτικής ιστορίας και επιστημονικής φαντασίας, μέσα στα όρια του Steampunk πάντοτε. 





Σκοπός της έκδοσης της πρώτης Ελληνικής steampunk ανθολογίας «Θεοί του Ατμού: Steampunk οράματα»

Ο σκοπός της έκδοσης είναι να μπορέσουμε να μαζέψουμε για πρώτη φορά όλους τους συγγραφείς που γράφουν steampunk στην Ελλάδα, και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που ασχολούνται με αυτό το πρωτοποριακό είδος και να εκδώσουμε την πρώτη, για τα δεδομένα της Ελλάδας, Ανθολογία Ελληνικών steampunk διηγημάτων.
Αυτό που γίνεται συνήθως στην Ελλάδα είναι κάποιος να μαζεύει μια ομάδα συγγραφέων, να παίρνει εκατοντάδες ευρώ από τον καθένα και μετά απλώς να τους δίνει από 20-30 αντίτυπα κι εκεί να τελειώνει όλο το θέμα. Ή να χρεώνουν και άλλες δεκάδες ευρώ απλώς για να τους στείλει κάποιος διηγήματα για να τα διαβάσουν χωρίς την υποχρέωση να τα εκδώσουν κάπου. Δεν έχουμε σκοπό να κάνουμε κάτι τέτοιο, όπως δεν το κάναμε ποτέ, και ούτε πρόκειται να το κάνουμε. Σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να εκδώσουμε ένα σύγχρονο και ποιοτικό βιβλίο! Και σε αυτή την προσπάθεια μας έχουν τιμήσει οι γύρω στους 150 συγγραφείς που έχουν εκδώσει κείμενα τους μέχρι σήμερα σε διάφορες ανθολογίες μας. 
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει κάνει τα πράγματα δυστυχώς πολύ δύσκολα στον χώρο του βιβλίου και ακόμα πιο δύσκολα για τον χώρο του φανταστικού. Για αυτό εμείς ζητάμε από τους συγγραφείς μόνο μια συμμετοχή των 10 ευρώ ο καθένας, [η συμμετοχή ισχύει για όσους εκδοθούν στην ανθολογία] που θα μας επιτρέψει να καλύψουμε ένα μέρος των εξόδων του βιβλίου. Με την συμμετοχή του αυτή ο συγγραφέας θα αποκτά το δικαίωμα να δημοσιεύσει στην ανθολογία ένα διήγημα του μέχρι 2.000 λέξεις. Και σαν ηθική ανταμοιβή όσοι θα επιλεγούν να συμμετέχουν στην ανθολογία θα πάρουν δώρο 2 τεύχη του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές, αξίας 11 ευρώ και τα 2 τεύχη. 

Παρόλο που θα υπάρχει συμμετοχή, επειδή θέλουμε να εκδώσουμε μια ποιοτική ανθολογία, θα υπάρχει στάδιο προ-επιλογής. Θα γίνει δημόσιο κάλεσμα με γνωστοποίηση των όρων για να στείλουν οι συγγραφείς την συμμετοχή τους. Όσοι από αυτούς επιλεγούν, θα πληρώσουν την συμμετοχή των 10 (δέκα) ευρώ και θα αποκτήσουν το δικαίωμα να δημοσιεύσουν στην ανθολογία ένα διήγημα μέχρι 2.000 λέξεις. (Προς αποφυγήν παρανοήσεων, η τιμή συμμετοχής δεν αλλάζει σε περίπτωση που το διήγημα είναι μικρότερο).



Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 

• Ένα μέχρι και τρία διηγήματα, 2.000 λέξεις το ένα. Εμείς θα επιλέξουμε ένα από αυτά. 
• Τα διηγήματα αυτά να μην τα έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. 
• Μαζί με τα διηγήματα σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
• Να μας τα στείλετε μέχρι τις 1 Οκτωβρίου του 2014, στο e_mail: universepaths@yahoo.com, αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 
• Τα διηγήματα θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον χώρο του steampunk όπως ορίστηκε πιο πάνω και να είναι αυστηρά μέσα στα όρια των 2.000 λέξεων.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office. 


Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail: universepaths@yahoo.com.


Φόρμα για αποστολή μαζί με τα διηγήματα:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με τα διηγήματα].



Όροι συμμετοχής:

• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες.
• Η συμμετοχή στο στάδιο της προ-επιλογής είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 
• Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται από το διαγωνισμό με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου με e-mail.
• Με την αποστολή του διηγήματος του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Εκχωρεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος του σε βιβλίο (εφόσον επιλεγεί). Οι διαγωνιζόμενοι αποδέχονται ότι το μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου που θα εκδοθεί και αντιστοιχεί στο ποσοστό των δικαιωμάτων του συγγραφέα, θα παραχωρηθεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές με στόχο την προώθηση της λογοτεχνίας του φανταστικού στην Ελλάδα. Οι συγγραφείς αποδέχονται πως δεν θα λάβουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση του βιβλίου ή υλικό αντάλλαγμα (δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου). 
• Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.
• Όσοι επιλεγούν θα πληρώσουν συμμετοχή 10 (δέκα) ευρώ και θα αποκτήσουν το δικαίωμα να δημοσιεύσουν ένα διήγημα μέχρι 2.000 λέξεις στην ανθολογία. (Προς αποφυγήν παρανοήσεων, η τιμή συμμετοχής δεν αλλάζει σε περίπτωση που το διήγημα είναι μικρότερο ).
• Σαν ηθική ανταμοιβή όσοι θα επιλεγούν να συμμετέχουν στην ανθολογία θα πάρουν δώρο 2 τεύχη του περιοδικού Συμπαντικές Διαδρομές, αξίας 11 ευρώ και τα 2 τεύχη. (Τα περιοδικά δεν θα αποσταλούν ταχυδρομικά. Θα μοιραστούν στους συγγραφείς στις δημόσιες παρουσιάσεις της ανθολογίας).



Βασικοί τρόποι προώθησης της ανθολογίας:

- Θα γίνει εκτεταμένη παρουσίαση της ανθολογίας και των συγγραφέων που θα πάρουν μέρος, σε συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού μας, Συμπαντικές Διαδρομές. Θα γίνει προσπάθεια να παρουσιάσουμε μικρές συνεντεύξεις αν γίνεται και από όλους τους συγγραφείς που θα συμμετέχουν.
- Θα γίνουν ανοιχτές παρουσιάσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, σε βιβλιοπωλεία και μπαράκια, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και σε άλλες, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνουν οι εκδώσεις μας, των Όψεων του Φανταστικού 2014 και 2015, όπου θα γίνει συνεχόμενη παρουσίαση της ανθολογίας και των συγγραφέων της.



Μαζί αναγεννούμε την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα!
Μαζί γράφουμε ιστορία!
Μαζί δημιουργούμε τον δικό μας πολιτισμό!
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
Ο δικός σας εκδοτικός.





Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε να διαβάσουμε πολλά διηγήματα σας.

Η ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών






ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.