Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Πρόσκληση προς συγγραφείς να γράψουν Steampunk μυθιστόρημα που θα εκδοθεί με συνέκδοση στην νέα σειρά βιβλίων «Steampunk Revolution»

Πρόσκληση προς συγγραφείς να γράψουν Steampunk μυθιστόρημα που θα εκδοθεί με συνέκδοση στην νέα σειρά βιβλίων «Steampunk Revolution»



Ελάτε να ξεκινήσουμε μαζί την πρώτη Steampunk Revolution στην Ελλάδα! 

Σας αρέσει η επιστημονική φαντασία, η Βικτωριανή εποχή, η εποχή του Αμερικάνικου εμφυλίου, οι μετά αποκαλυπτικοί κόσμοι; 
Ονειρεύεστε τεράστιους στόλους από πλοία να πετούν στους ουρανούς μέσα σε σύννεφα πυρωμένου ατμού, ατμοκίνητα γυαλιστερά ρομπότ να σαρώνουν αχανή πεδία μάχης, τεράστια τρένα να διασχίζουν ατέλειωτες πεδιάδες, θεϊκά κράκεν να ξεπηδάνε από τις αβύσσους, βασίλισσες στολισμένες με γυαλιστερά γρανάζια και μηχανές που κινούνται μόνο με την δύναμη του ατμού;
Αν η φαντασίας σας είναι γεμάτη με όνειρα από τις μηχανές του ατμού, ελάτε να μοιραστείτε μαζί μας τα Steampunk οράματα σας καθώς ο σκοπός μας είναι να γραφτούν τα πρώτα Steampunk μυθιστορήματα στην Ελλάδα!
Ελάτε να ξεκινήσουμε μαζί την πρώτη Steampunk Revolution στην Ελλάδα! 


Οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ξεκίνησαν την παρουσία τους πριν από εννέα χρόνια, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την προώθηση και προβολή Ελλήνων συγγραφέων που ασχολούνται με την λογοτεχνία, την ποίηση και την λογοτεχνία και ποίηση του φανταστικού. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, καθώς αναγνωρίζουμε την δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο έκδοσης.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει έχοντας εκδώσει πάνω από διακόσιους Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία εννέα χρόνια, στο περιοδικό μας και στα βιβλία μας. Έχουμε αποδείξει ότι ήμασταν πάντοτε κοντά στους συγγραφείς και θα συνεχίσουμε να είμαστε. 
Μέχρι σήμερα, έχουμε εκδώσει μια σειρά από ανθολογίες Ελληνικού φανταστικού διηγήματος, έχοντας σαν βάση τους «Θρύλους του Σύμπαντος» που έφτασαν φέτος στον τρίτο τόμο, και Ελληνικής ποίησης του φανταστικού, και παράλληλα πολλές θεματικές, καθώς ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας και ύπαρξης του εκδοτικού ήταν και είναι η προώθηση της Ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού και των Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού, μέσα από την δημιουργία σταθερών θεσμών στην Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού και την αύξηση της λογοτεχνικής και εκδοτικής παραγωγής. 

Τώρα προχωράμε ακόμα περισσότερο και παράλληλα με την πρώτη Ελληνική Ανθολογία steampunk διηγημάτων με τίτλο «Θεοί του Ατμού: Steampunk οράματα» που ετοιμάζουμε και είναι όλοι οι φίλοι συγγραφείς καλοδεχούμενοι να γράψουν κάνουμε δημόσια πρόσκληση για να γραφτούν τα πρώτα Steampunk μυθιστορήματα στην Ελλάδα, να ξεκινήσει η πρώτη Steampunk Revolution στην Ελλάδα! 




Τι ζητάμε σαν steampunk;

Τι είναι το Steampunk, από την Wikipedia:
Steampunk is a sub-genre of science fiction that typically features steam-powered machinery,[1] especially in a setting inspired by industrialised Western civilisation during the 19th century. Steampunk works are often set in an alternative history of the 19th century's British Victorian era orAmerican "Wild West", in a post-apocalyptic future during which steam power has regained mainstream use, or in a fantasy world that similarly employs steam power. Steampunk perhaps most recognisably features anachronistic technologies or retro-futuristic inventions as people in the 19th century might have envisioned them, and is likewise rooted in the era's perspective on fashion, culture, architectural style, and art. Such technology may include fictional machines like those found in the works of H. G. Wells and Jules Verne, or the modern authors Philip Pullman, Scott Westerfeld, Stephen Hunt and China Miéville. Other examples of steampunk contain alternative history-style presentations of such technology as lighter-than-airairships, analog computers, or such digital mechanical computers as Charles Babbage's Analytical Engine.
Steampunk may also incorporate additional elements from the genres of fantasy, horror, historical fiction, alternate history, or other branches ofspeculative fiction, making it often a hybrid genre. The term steampunk's first known appearance was in 1987, though it now retroactively refers to many works of fiction created even as far back as the 1950s or 1960s.

Σύμφωνα και με την παραπάνω ανάλυση του όρου από την Wikipedia τα μυθιστορήματα πρέπει να διαδραματίζονται είτε στην Βικτωριανή εποχή, είτε στην Αμερικάνικη Άγρια Δύση (χρονικά την περίοδο γύρω από τον Αμερικάνικό εμφύλιο) είτε σε έναν μετά αποκαλυπτικό κόσμο, δηλαδή έναν κόσμο που προσπαθεί να ξαναδημιουργηθεί μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο, μια γιγάντια φυσική καταστροφή και διάφορες άλλες αιτίες. 
Ότι διαδραματίζετε στην Βικτωριανή εποχή και στην Αμερικάνικη Άγρια Δύση είναι μια εναλλακτική ιστορία εκείνης της εποχής, όπου υπάρχει υψηλή τεχνολογία, που λειτουργεί όμως αποκλειστικά με ατμό. 
Τα μυθιστορήματα μπορεί να έχουν στοιχεία και fantasy και τρόμου και ιστορικής φαντασίας και εναλλακτικής ιστορίας και επιστημονικής φαντασίας, μέσα στα όρια του Steampunk πάντοτε. 





Σκοπός της προσπάθειας της έκδοσης των πρώτων steampunk μυθιστορημάτων στην Ελλάδα

Ο σκοπός της προσπάθειας είναι να μπορέσουμε να μαζέψουμε για πρώτη φορά όλους τους συγγραφείς που γράφουν steampunk στην Ελλάδα, και είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί που ασχολούνται με αυτό το πρωτοποριακό είδος και να γραφτούν τα πρώτα steampunk μυθιστορήματα στην Ελλάδα.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει κάνει τα πράγματα δυστυχώς πολύ δύσκολα στον χώρο του βιβλίου και ακόμα πιο δύσκολα για τον χώρο του φανταστικού και σίγουρα θα είναι δύσκολα για ένα είδος σαν το steampunk που μέχρι τώρα δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Σαν εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κάνοντας πραγματικά ότι μπορούμε για να προωθήσουμε την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα και θέλοντας να προωθήσουμε όσο μπορούμε το steampunk τα 3 καλύτερα μυθιστορήματα θα τα εκδώσουμε με συνέκδοση, καλύπτοντας το 50% του κόστους της έκδοσης. 



Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 

• Ένα μυθιστόρημα ανάμεσα σε 25.000 – 60.000 λέξεις. 
• Το μυθιστόρημα πρέπει να είναι ανέκδοτο. Να μην έχει δημοσιευτεί ή εκδοθεί ολόκληρο ή κάποιο μεγάλο κομμάτι του κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. 
• Μαζί με το μυθιστόρημα σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
• Να μας το στείλετε μέχρι στις 15 Ιανουαρίου του 2015, στο e_mail: universepaths@yahoo.com, αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 
• Θα διαλέξουμε συνολικά 3 μυθιστορήματα που θα εκδοθούν με συνέκδοση. Θα χρηματοδοτήσουν οι Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το 50% της έκδοσης και ο συγγραφέας το άλλο 50% της έκδοσης. 
• Διευκρινίζουμε ότι η 10 Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία καθώς είναι κάλεσμα για γράψιμο μυθιστορήματος και όχι διαγωνισμός. Αν έχουν σταλεί πριν από τις 10 Νοεμβρίου 3 καλά μυθιστορήματα θα γίνει επίσημη ανακοίνωση και θα σταματήσουμε να δεχόμαστε άλλα. Κάθε μυθιστόρημα μόλις το δεχόμαστε θα περνάει από αξιολόγηση και εφόσον κριθεί θετικά θα υπογράφετε άμεσα συμβόλαιο συνεργασίας και θα αρχίζουν οι ετοιμασίες για την έκδοση του βιβλίου. 
• Το μυθιστόρημα θα πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στον χώρο του steampunk όπως ορίστηκε πιο πάνω και να είναι αυστηρά μέσα στα όρια των λέξεων.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office. 


Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail: universepaths@yahoo.com.


Φόρμα για αποστολή μαζί με το μυθιστόρημα:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με το μυθιστόρημα].



Όροι συμμετοχής:

• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες.
• Η συμμετοχή στο στάδιο της προ-επιλογής είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 
• Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του συμμετέχοντα με e-mail.
• Με την αποστολή του μυθιστορήματος του ο συμμετέχοντας αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. 
• Με την αποστολή του μυθιστορήματος του ο συμμετέχοντας αποδέχεται ότι το έργο του εφόσον επιλεγεί θα εκδοθεί με συνέκδοση, όπως αναφέρετε παραπάνω. 
• Η συμμετοχή προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.



Βασικοί τρόποι προώθησης των βιβλίων:

- Θα γίνει εκτεταμένη παρουσίαση των βιβλίων και των συγγραφέων σε συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού μας, Συμπαντικές Διαδρομές. 
- Θα γίνουν ανοιχτές παρουσιάσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, σε βιβλιοπωλεία και μπαράκια, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και σε άλλες, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνουν οι εκδώσεις μας, των Όψεων του Φανταστικού 2014 και 2015, όπου θα γίνει συνεχόμενη παρουσίαση των βιβλίων και των συγγραφέων τους.

Ελάτε να ξεκινήσουμε μαζί την πρώτη Steampunk Revolution στην Ελλάδα! 

Μαζί αναγεννούμε την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα!
Μαζί γράφουμε ιστορία!
Μαζί δημιουργούμε τον δικό μας πολιτισμό!
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
Ο δικός σας εκδοτικός.


Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε να διαβάσουμε πολλά μυθιστορήματα σας.

Η ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universepaths@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.