Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν στην ανθολογία ιστορικού διηγήματος, «Θύελλα στον Χρόνο ΙΙ»

Τελευταία παράταση μέχρι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου
.
Πρόσκληση προς συγγραφείς να συμμετέχουν
στην ανθολογία ιστορικού διηγήματος, 
«Θύελλα στον Χρόνο ΙΙ»
Αφού το ζήτησαν αρκετοί φίλοι συγγραφείς που μας ανέφεραν ότι δεν πρόλαβαν να τελειώσουν τα κείμενα που έγραφαν αποφασίσαμε να δώσουμε μια τελευταία παράταση μέχρι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου.
Στείλτε τα κείμενα σας σήμερα, μη διστάζετε. 
Για κάθε απορία ή για κάθε ερώτηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!



https://www.facebook.com/events/435705526609457/


Είστε λάτρης της αρχαίας ιστορίας; Περπατάτε στα ερείπια των αρχαίων πόλεων και ονειρεύεστε τους δρόμους γεμάτους ζωή; Τα αυτιά σας γεμίζουν από τους ήχους των τοπικών παζαριών και οι μυρουδιές, μέσα από τους αιώνες, σας συναρπάζουν; Βλέπετε στα οράματα σας τις φάλαγγες των πολεμιστών να τις διασχίζουν, με τον ήλιο να αστράφτει στις πανοπλίες τους και τις κοπέλες να τους θαυμάζουν, με την λαχτάρα και τον θαυμασμό στα μάτια τους;
Βλέπετε τα πεδία των μαχών σαρωμένα από την μανία του πολέμου και τους ματοβαμμένους νικητές να αποδίδουν τιμές στον θεό του πολέμου; 
Ονειρεύεστε τα παλάτια της Αρχαίας Αιγύπτου, την αυτοκρατορική Ρώμη, τις πόλεις της περίφημης αυτοκρατορίας των Ίνκας, το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας και του Βυζαντίου, τους περίτεχνους ναούς στην Μαυριτανική Ανδαλουσία και στην Βαγδάτη του πλούτου και της γνώσης;

Αν τα ονειρεύεστε όλα αυτά, τότε αυτή είναι η σωστή ανθολογία για να στείλετε τα κείμενα σας! 

Οι Εκδόσεις ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ξεκίνησαν την παρουσία τους πριν από δέκα χρόνια, έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την προώθηση και προβολή Ελλήνων συγγραφέων που ασχολούνται με την λογοτεχνία, την ποίηση και την λογοτεχνία και ποίηση του φανταστικού. Όπως δηλώσαμε και τότε, στην πρώτη ανακοίνωση μας, είμαστε και οι ίδιοι συγγραφείς και αυτή την προσπάθεια την ξεκινάμε πρώτα από όλα για τους ίδιους τους Έλληνες συγγραφείς του φανταστικού, αλλά και για κάθε Έλληνα συγγραφέα, καθώς αναγνωρίζουμε την δυσκολία που έχουν για να βρουν τρόπο για να εκδώσουν τα κείμενα τους, γιατί στην Ελλάδα οι νέοι συγγραφείς, και όσοι δεν έχουν κάποιον γνωστό, πολύ δύσκολα βρίσκουν έστω και την πιο μικρή δυνατότητα να εκδώσουν έστω και ένα μικρό κείμενο τους.
Και σε αυτή την προσπάθεια είστε καλοδεχούμενοι όλοι.
Δεν χρειάζεται να σας γνωρίζουμε, δεν χρειάζεται κάποιος να σας συστήσει, δεν χρειάζονται τελετές, δεν χρειάζεται να έχετε ήδη εκδώσει κάτι. Ποτέ δεν θα απορρίψουμε κάποιον επειδή θα είναι καινούργιος συγγραφέας, αντίθετα θα τον τιμήσουμε ισότιμα, ούτε θα απορρίψουμε κάποιον άμα δεν τον ξέρουμε. 
Το μόνο που χρειάζεται είναι να γράφετε. Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να σας βοηθήσουμε. Και αυτό το έχουμε αποδείξει, έχοντας εκδώσει πάνω από διακόσιους Έλληνες συγγραφείς τα τελευταία δέκα χρόνια, στο περιοδικό μας και στα βιβλία μας. Έχουμε αποδείξει ότι ήμασταν πάντοτε κοντά στους συγγραφείς και θα συνεχίσουμε να είμαστε. 
Δεν είναι σκοπός μας να δημιουργήσουμε μια ακόμα μικρή και αδιαφανή ομάδα συγγραφέων και να προβάλλουμε μόνο 3-4 άτομα. Γράφετε, ακόμα και αν δεν ξέρετε κανέναν ή δεν έχετε δημοσιεύσει το οτιδήποτε, ότι ηλικία και να είστε; Στείλτε μας τα κείμενα σας και θα τα τιμήσουμε όλα με τον ίδιο σεβασμό. 

Μέχρι σήμερα, έχουμε εκδώσει μια σειρά από ανθολογίες Ελληνικού φανταστικού διηγήματος, έχοντας σαν βάση τους «Θρύλους του Σύμπαντος», που έφτασαν φέτος στον τέταρτο τόμο, και Ελληνικής ποίησης του φανταστικού, και παράλληλα πολλές θεματικές ανθολογίες, καθώς ένας από τους βασικούς λόγους δημιουργίας και ύπαρξης του εκδοτικού ήταν και είναι η προώθηση της Ελληνικής λογοτεχνίας του φανταστικού και των Ελλήνων συγγραφέων του φανταστικού, μέσα από την δημιουργία σταθερών θεσμών στην Ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού και την αύξηση της λογοτεχνικής και εκδοτικής παραγωγής. 

Πέρυσι τολμήσαμε να εκδώσουμε την πρώτη εξειδικευμένη ανθολογία με διηγήματα ιστορικής φαντασίας, με τίτλο «Θύελλα στον Χρόνο». Μετά την μεγάλη επιτυχία της ανθολογίας προχωρούμε φέτος στην έκδοση του δεύτερου τόμου της με τίτλο, «Θύελλα στον Χρόνο ΙΙ» με πολύ μεγαλύτερα όρια στο μέγεθος των κειμένων, γιατί υπάρχουν θέματα που αξίζει να αναπτυχθούν. 
Όλα τα κείμενα για την ανθολογία θα επιλεγούν ανάμεσα από τις συμμετοχές που θα μας σταλούν.






Τι ζητάμε σαν διήγημα ιστορικής φαντασίας;

Όλα τα κείμενα χρονικά πρέπει να αναφέρονται στην εποχή ανάμεσα στο 5.000 π.χ. –οι πρώτοι ιστορικά πολιτισμοί στην Μεσοποταμία, στην Αρχαία Ελλάδα και στην Αρχαία Αίγυπτο- και στο 1800 μ.Χ. 
Όλα τα κείμενα πρέπει να έχουν σαν βάση κάποια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο ή κάποιο συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός. Επιτρέπεται το φανταστικό στοιχείο, αλλά μέσα στα ιστορικά πλαίσια της εποχής. 
Μεταφυσικά και μαγικά στοιχεία μπορούν να αναφέρονται όχι όμως σαν πρωτεύοντα. Για παράδειγμα, μπορούν να αναφέρονται μάγοι, ακόμα και σαν πρωταγωνιστές, όχι όμως σαν ήρωες που ασκούν μέσα στο κείμενο μαγεία, γιατί τότε το κείμενο θα ήταν καθαρά στα όρια του φανταστικού και εκτός θέματος. 
Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιες από τις πολλές ιστορικές περιόδους που μπορείτε να ασχοληθείτε για να γράψετε τα κείμενα σας: 
Αρχαία Αίγυπτος,
Πολιτισμοί της αρχαίας Μεσοποταμίας, 
Βαβυλώνα, 
Αρχαία Ελλάδα, 
Αρχαία Αθήνα, 
Αρχαία Σπάρτη,
Αρχαία Θήβα, 
Αρχαία Μακεδονία, 
Αρχαία Τροία, 
Αρχαία Μεγάλη Ελλάδα, 
Μέγας Αλέξανδρος, 
Αρχαία Περσία, 
Αυτοκρατορική Ρώμη, 
Βυζάντιο, 
Μογγόλοι, 
Ούννοι, 
Γότθοι,
Μαυριτανοί, 
Χαλιφάτο της Βαγδάτης,
Χαλιφάτο της Κόρδοβας, 
Μεσαιωνική Δυτική Ευρώπη, 
Αρχαία Κίνα, 
Ίνκας, 
Μάγιας, 
Αζτέκων,
Ινδιάνοι της Βόρειας Αμερικής




Αυτά που θα θέλαμε να μας στείλετε: 

• Ένα μέχρι και τρία διηγήματα, μέχρι 7.500 λέξεις το ένα. Εμείς θα επιλέξουμε ένα με τρία από αυτά. 
• Τα διηγήματα αυτά να μην τα έχετε εκδώσει ή δημοσιεύσει κάπου αλλού, σε έντυπο ή στο ίντερνετ. 
• Μαζί με τα διηγήματα σας να μας στείλετε και την φόρμα που ακολουθεί, συμπληρωμένη. Για να γνωριστούμε. 
• Να μας τα στείλετε μέχρι τις 10 Οκτωβρίου του 2015, στο e_mail: universepaths@yahoo.com, αφού βέβαια θα έχετε διαβάσει προσεκτικά τους όρους συμμετοχής. 
• Τα διηγήματα θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον χώρο της ιστορικής φαντασίας, όπως ορίστηκε πιο πάνω και να είναι αυστηρά μέσα στα όρια των 7.500 λέξεων.
• Μην μας στέλνετε τα κείμενα σε .pdf. Στείλτε τα ή σε .doc αρχείο του Word ή σε .docx και .odp του Open Office. 

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή ανάγκη για διευκρίνιση θα χαρούμε να σας απαντήσουμε στο e_mail:
universepaths@yahoo.com.

Φόρμα για αποστολή μαζί με τα διηγήματα:
Ονοματεπώνυμο:
Τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό και σταθερό):
E_mail επικοινωνίας:
[Η φόρμα με τα στοιχεία να υπάρχει και στο email και μέσα στο αρχείο με τα διηγήματα].


Όροι συμμετοχής:

• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες.
• Η συμμετοχή στο στάδιο της προ-επιλογής είναι ελεύθερη και δωρεάν για όλους. 
• Οποιαδήποτε συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με όλους ανεξαιρέτως τους όρους συμμετοχής θα αποκλείεται από το διαγωνισμό με την έγκαιρη, όμως, ειδοποίηση του διαγωνιζόμενου με e-mail.
• Με την αποστολή του διηγήματος του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται ότι το έργο του θα τεθεί υπό αξιολόγηση. Αποδέχεται επίσης ότι θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για την ανθολογία με τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές όπου θα καθορίζονται οι όροι της συνεργασίας. Εκχωρεί στις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές το αποκλειστικό δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος του σε βιβλίο (εφόσον επιλεγεί). Οι συγγραφείς αποδέχονται πως δεν θα λάβουν υλικό αντάλλαγμα (δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου). 
• Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Βασικοί τρόποι προώθησης της ανθολογίας:

- Θα γίνει εκτεταμένη παρουσίαση της ανθολογίας και των συγγραφέων που θα πάρουν μέρος, σε συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού μας, Συμπαντικές Διαδρομές. Θα γίνει προσπάθεια να παρουσιάσουμε μικρές συνεντεύξεις αν γίνεται και από όλους τους συγγραφείς που θα συμμετέχουν.
- Θα γίνουν ανοιχτές παρουσιάσεις στις περισσότερες μεγάλες πόλεις, σε βιβλιοπωλεία και μπαράκια, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και σε άλλες, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνουν οι εκδώσεις μας, των Όψεων του Φανταστικού 2015 και 2016, όπου θα γίνει συνεχόμενη παρουσίαση της ανθολογίας και των συγγραφέων της.


Σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση κι ευχόμαστε να διαβάσουμε πολλά διηγήματα σας.

Η ομάδα των Συμπαντικών Διαδρομών


Μαζί αναγεννούμε την λογοτεχνία του φανταστικού στην Ελλάδα!
Μαζί γράφουμε ιστορία!
Μαζί δημιουργούμε τον δικό μας πολιτισμό!
Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.
Ο δικός σας εκδοτικός.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
Καραγάτση 27, 41221, Λάρισα, 2410-236110,
universe-pathways.blogspot.com
universe-pathways.gr
universe-pathways-ebookstore.skroutzstore.gr
universepaths@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.